Funktion och innovation

Hur fungerar en bettskena?

En bettskenas funktion kan förenklat beskrivas som att den ska vara ett skyddande lager mellan tandraderna. Den ska separera käkarna tillräckligt mycket för att skapa en fysiologisk avspänning i muskulaturen och den ska vara tillräckligt glatt för att underkäkens tänder ska kunna glida mot ytan på skenan.

Nitebites innovation. Vad gör Nitebite unik?

DSC_0039

 

Klack baktill

 

Nitebite had en mycket nära passform som gör att skenan sitter fast mot tandraden under sömnen, utan att spänna mot tänderna som tandläkarskenor.

Konstruktionen är en innovation som gör att skenan blir nätt och smidig genom att materialet bara är kraftigt där det behövs.

Enkla och tydliga steg i instruktionen gör att den jämna ytan undertill bibehålls vid inpassningen, så att tänderna kan glida mot skenan.

 

Svensk utveckling och tillverkning

Nitebite har utvecklats i samverkan med tandläkare i Sverige. Vi tar löpande in synpunkter från våra användare och gör successiva justeringar för att få en så effektiv och uppskattad produkt som möjligt.

Tillverkningen sker i Sverige för att ha nära kontroll över kvaliteten och för att ha nära mellan utveckling, innovation och produktion.

 

Varför domineras marknaden fortfarande av tandläkarskenor?

Olika användare har olika behov och vid svåra problem med tandgnissling gör man alltid klokt att konsultera en tandläkare. I många fall är tandläkarens skena det bästa valet. För de allra flesta är det dock rationellt att prova en hemmainpassad variant innan man går till tandläkaren, med de kostnader och den tid som det innebär. Nitebite är dessutom ett exempel på en innovation som ger ett konkret mervärde jämfört med de mer traditionella tandläkarskenorna.

Att många fortfarande ser tandläkarskenorna som det enda alternativet är till stor del en fråga om att det är svårt att ompröva gamla föreställningar i frågor kopplade till den egna hälsan. Men att skydda tänderna borde för de flesta vara ett bättre alternativ än att inte skydda tänderna. Om man sedan inte är nöjd med sin skena kan det vara klokt att ha valt ett alternativ med generös returrätt.